REAKCIJE

Predsjedavajuća Gradskog vijeća: Kasumović zabranio prisustvo nenajavljenih novinara

Obaviještena sam da predstavnici medija ne mogu prisustvovati sjednici jer sam kasno obavijestila Stručnu službu GV, na što me Poslovnik i ne obavezuje, kaže Bešić

Sa sjednice. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

21.11.2019

Nakon što je danas novinarima brojnih redakcija sa sjedištem u Zenici uskraćeno pravo da prate sjednicu Gradskog vijeća (GV), uz objašnjenje da su se trebali najaviti iako ih niko o tome nije obavijestio, oglasila se i Diana Bešić, predsjedavajuća Vijeća.

Prema njenim riječima, kao predsjedavajuća, na što ima poslovničko pravo, uputila je pozive medijima da prisustvuju 43. sjednici.

- Obavijestila sam o tome i Stručnu službu GV u večernjim satima, kao što je to bila praksa i ranije. Međutim, obaviještena sam da predstavnici medija ne mogu prisustvovati sjednici jer sam kasno obavijestila Stručnu službu GV, na što me Poslovnik i ne obavezuje - govori Bešić.

Dodaje da je, budući da zgradom Gradske uprave upravlja gradonačelnik Fuad Kasumović, on zabranio da sjednici prisustvuje bilo ko nenajavljen Stručnoj službi GV.

- Uz iskreno izvinjenje predstavnicima medija i građanima Zenice, ubuduće ću pokušati da spriječim ovako neugodne situacije slanjem poziva nekoliko dana ranije - kaže Bešić.

Podsjetimo, današnjoj sjednici mogli su prisustvovati samo pojedini predstavnici medija, bliski Gradskoj upravi, koji su jedini, gle čuda, znali da je najednom potrebno najaviti dolazak i praćenje sjednice.

Inače, ova praksa ponekad se provodila za vrijeme Gorana Bulajića kao predsjedavajućeg, koja je potpuno prekinuta njegovom smjenom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.