ŽALOSNO Objavljeno na Facebook grupi "Probudi se Neume"

Potresno: Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana, spava u automobilu?

Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto, ali propalo je, naravno

E. Ma. / Avaz.ba
22.11.2019 00:02

Neum

Foto: Arhiv

Javnost u BiH potreslo je pismo koje je objavljeno na Facebook grupi "Probudi se Neume" u kojem se navodi da su roditelji izbacili devetogodišnjaka na ulicu i da spava u starom automobilu ispred zgrade.

Potresno pismo prenosimo u cijelosti: 

- Ustao sam rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kafu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog komšiju kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina, jako mlado zar ne da, na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se dešava bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta, ali ništa ne oduzimaju se djeca. 

Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto, ali propalo je, naravno. Otac koji svoje dijete veže lancem, udara šakama modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reaguje bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade dao im je pletene vreće i dok on kući leži dangubi naravno njih trojica moraju nositi to. 

Maltretiranje, zar ne. Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, 'vaki je 'naki je ali kad taj isti klinac sto ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pričati kako živi stvarno neugodno. Vjerujte mi da se naježiš.

I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje on meni odgovara pognutom glavom mama i tata su me izbacili ne idem već dva dana u školu torba mi je kući. Nisam jeo nista od jučer. Sa suzom u oku otišao sam kući i dao mu sendvič da pojede uveo ga u stan da se ugrije ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo idemo mi nešto poduzeti kad niko neće… -piše u potresnom pismu.

Tagovi

Neum Dječak Pismo

Komentari

NA VRH