ODLUK E

Drljača: Inicijativa je bila da se smijene Upravni i Nadzorni odbor, a Vlada je donijela odluku i o smjeni direktora

Mora se utvrditi puna istina, jer od istine niko ne smije bježati, rekao je Drljača

Drljača: Vlada je donijela odluku kakvu je donijela. Avaz

Piše: Avaz.ba

22.11.2019

Ministar za rad i socijalnu politiku FBiH Vesko Drljača na današnjoj pres-konferenciji nije mogao objasniti zbog čega je Vlada FBiH smijenila direktora Zavoda Pazarić Redžepa Salića. Mnogima je ostalo nejasno zbog čega je smijenjen i Salić, koji je prvi ukazao na kriminal i nepravilnosti u radu ranijih čelnika ove ustanove te ako je bila inicijativa da se smijene samo Upravni i Nadzorni odbor.

- Prijedlog je bio da se glasa za smjenu Upravnog i Nadzornog odbora, ali je Vlada FBiH donijela odluku kakvu je donijela - rekao je Drljača.

Dodao je da je šokiran činjenicama i navodima koji su izneseni u javnost u vezi sa stanjem u Zavodu Pazarić te da Vlada FBiH nikad nije dobila zvanični dokument o povredi prava djece u ovoj ustanovi. Ministar je zahvalio federalnoj zastupnici Sabini Ćudić, navevši da misli kako je, ipak, informacije prvo trebala dostaviti nadležnim organima.

Mora se utvrditi puna istina, jer od istine niko ne smije bježati. Poštivanje prava i zakona mora biti prioritet. Dat ćemo podršku utvrđivanju činjeničnog stanja i odgovornosti - naveo je Drljača. 

Smatra da svako treba odgovarati za poduzete radnje te da je Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH poduzelo aktivnosti kada je dobilo informacije o stanju u Zavodu Pazarić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.