BOSANSKI NOVI

PDP: NSRS treba imati na uvid "famozni dokument" prije njegovog slanja u NATO

Postavlja se pitanje ko tu šta krije

Milanko Mihajilica. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

23.11.2019

PDP traži od Narodne skupštine Republike Srpske da na dnevni red stavi Program reformi koji je ove sedmice usaglasilo Predsjedništvo BiH, čime bi, između ostalog, bila eliminisana različita tumačnja dokumenta - rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica prije sjednice Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 1, održane danas u Bosanskom Novom.

Mihajilica je rekao da famozni dokument poslanici Narodne skupštine Republike Srpske moraju imati na uvid i o njemu raspravljeti prije slanja u NATO štab, kao da se o istom treba izjasniti Vlada Republike Srpske.

On je istakao kako je skandalozna odluka da se taj dokument čuva u sefu, daleko od očiju javnosti.

- Postavlja se pitanje ko tu šta krije? Najava da će dokument biti predstavljen javnosti tek nakon slanja u NATO štab u Brisel, ali i potvrde Zorana Tegeltije kao predsjedavajućeg Vijeća ministara, krajnje je bezobrazna i mimo svih demokratskih praksi. Opravdano se sumnja da se radi o još jednoj u nizu prevara i podvala od strane aktuelne vlasti. Ako uzmemo u obzir historijat političkog uspona Milorada Dodika, 'daška svježeg vjetra na Balkanu' koji je na vlast došao na NATO tenkovima sa samo dva poslanika u NSRS, jasno je zašto postoji ogromno nepovjerenje. Zato je izuzetno bitno da javnost dobije na uvid ovaj dokument dok ne bude kasno - kazao je Mihajilica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.