AKTUELNO

Ministar Šarović zaposlio bivšu parlamentarku Aleksandru Pandurević na poziciju savjetnice

Tokom izborne 2018. godine, ali i poslije izbora, u institucijama BiH zaposleno je najmanje 180 službenika

Pandurević i Šarović. Avaz

Srna

24.11.2019

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović zaposlio je prošlog mjeseca na poziciju savjetnika stranačku kolegicu Aleksandru Pandurević.

Pandurević, koja je bivši poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, angažirana je u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa od 2. oktobra, javlja RTRS.

Šarović je potvrdio da je angažirao Pandurević za svoju savjetnicu.

Da li sam je angažirao prije godinu, pet, šest mjeseci ili bilo koji period, nikom ne polažem račune po tom pitanju, nego onima koji daju novac za to i pravdam taj novac za ono što mi je budžet i zakon dao pravo - poručio je Šarović. 

Pozicija savjetnika ministra, prema saznanjima dobijenim iz Ministarstva finansija i trezora, u skladu je sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji tog ministarstva.

RTRS navodi da su ukupna neto primanja Aleksandre Pandurević za oktobar 2019. godine iznosila 2.287 KM, dok je bruto iznos plate i pripadajućih naknada iznosio 3.628 KM.

Isti izvor navodi da ostaje da se vidi da li će i u njenom slučaju biti primijenjena dosadašnja šema da savjetnici postaju državni službenici bez konkursa ili na samo formalno raspisanim internim oglasima.

Tokom izborne 2018. godine, ali i poslije izbora, u institucijama BiH zaposleno je najmanje 180 službenika, stručnih i viših saradnika i savjetnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.