SREBRENICA

Cvijećem i Fatihom odata počast svim žrtvama genocida

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

25.11.2019

Danas u Memorijalnom centru Potočari - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u Memorijalnom centru Potočari danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Kao i prethodnih godina, vijence na kamen temeljac u memorijalu položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici Općine Srebrenica, Memorijalnog centra Potočari, MIZ Srebrenica samostalnog sindikata PPDIVUT BiH i građani koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine.

- Ovaj datum je značajan za sve narode u Bosni i Hercegovini, jer je to, između ostalog, i ZAVNOBiH potvrdio da je BiH zemlja svih njenih naroda i građana. Temelji ZAVNOBiH-a treba da budu vodilja kako da gradimo Bosnu i Hercegovinu. Treba zahvaliti svima onima koji su dali svoje živote za našu domovini, ali poručujemo negatorima BiH da je ova zemlja postojala i da će sve više rasti - kazao je u obraćanju Šefket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari.

Nakon završenog programa obilježavanja u Memorijalnom centru, u sali Kulturnog centra u Srebrenici održana je javna tribina na kojoj je govorio Hasan Hasanović, kustos MC Potočari, i na kojoj su djeca Srebrenice pjesmom poručila „Samo da rata ne bude“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.