NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Postali smo lovina

Saznajemo i s čime se istražitelji Policijske uprave Centar Sarajevo suočavaju u posljednje vrijeme. Pročitajte kojim se novim načinima otimačine služe kradljivci

Avaz.ba

26.11.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 26. novembar 2019.. Avaz

Najtiražniji bh. politički dnevnik "Dnevni avaz" u današnjem printanom izdanju donosi reakciju Nasera Orića nakon što je Viši sud u Beogradu jučer odredio jednomjesečni pritvor Osmanu Osmanoviću, državljaninu BiH, zbog “sumnje da je u ljeto 1992. godine u Gornjem Rahiću na području Brčkog izvršio ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima”. Orić je za "Avaz" rekao da su borci već godinama lovina.

Pročitajte i komentar naše novinarke Melihe Smajkić o mostarskoj "smećavi".

Ekipa "Dnevnog avaza" prisustvovala je na narodnom okupljanju u povodu Dana državnosti na Bobovcu. Pogledajte šta je sve zabilježeno. Osim toga, "Avazov" reporter bio je u posjeti kod Nure Alispahić, srebreničke majke koja je u genocidu izgubila dva sina i muža, a koja je ovaj praznik provela sama.

Ličnost dana je Emir Suljagić.

Na stranicama Globusa donosimo sve o masovnom protestu učitelja u Zagrebu.

Za naš list govorila je i Sabiha Husić, direktorica Sigurne kuće “Medica”, koja je u ovoj godini,  zbrinula veći broj žena i djece koji su, u odnosu na prošlu, preživjeli neki oblik nasilja u porodici.

Istraživali smo i cijene nekretnina, koje u novogradnji širom BiH obaraju rekorde. Skočile su cijene stanova, zbog čega je prodaja drastično opala.

Bivšeg borca Armije RBiH Fikreta Dedića iz Bužima, koji je osuđen na pola godine zatvora zbog krađe tri metra drva, članovi obitelji posjetili su u Kaznenopopravnom zavodu u Bihaću. Pročitajte šta je Dedić poručio iz zatvora.

Na stranicama Crne hronike donosimo sve o muškarcu čiji identitet nije utvrđen, koji je izgorio u požaru u kući u centru Banje Luke.

Saznajemo i s čime se istražitelji Policijske uprave Centar Sarajevo suočavaju u posljednje vrijeme. Pročitajte kojim se novim načinima otimačine služe kradljivci.

Scenarista Feđa Isović govorio je za "Dnevni avaz" o nastavku snimanja sitkoma "Lud, zbunjen, normalan".

Saznajte i hoće li Robert Prosinečki voditi nogometne „Zmajeve“ u baražu za Evropsko prvenstvo, kao i zašto Kenan Kodro nije slavio pobjedonosni gol za Atletik Bilbao protiv Osasune. Nastavlja se nogometna Liga prvaka, zagrebački Dinamo u Milanu igra utakmicu sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.