DAN DRŽAVNOSTI Program "Golim rukama" osmislio i režirao Dino Mustafić

U Narodnom pozorištu Sarajevo održana Svečana akademija povodom obilježavanja 25. novembra

Bile su prisutne brojne zvanice iz kulturnog i javnog života

N. Aj. / Avaz.ba
25.11.2019 21:39

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) večeras je bilo domaćin Svečane akademije povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH. Akademiju su organizirali Vlada Kantona Sarajevo i SABNOR BiH.

Upriličena je filmska projekcija dugometražnog dokumentarca “Golim rukama“ iz 1980. godine čiji su autori novinar Hamza Bakšić i reditelj Hajrudin Šiba Krvavac. Time su se prisutni podsjetili prosvjetiteljskog i renesansnog duha vremena kada su sve umne i progresivne snage imale viziju državnosti BiH.

Večerašnji program pod nazivom "Golim rukama" u NPS-u režirao je i osmislio bh. reditelj Dino Mustafić, a bile su prisutne brojne zvanice iz kulturnog i javnog života.

Muzičko-scenski dio programa bio je vokalni ansambl “Art Vivo“ te koreografski rad Ene Kurtalić i plesačice i glumice Amile Terzimehić uz pratnju na klaviru Tonija Toplana i Nedima Bašića, bas.

Nakon završenog programa u foajeu NPS-a prisutnim gostima obratio se Sead Đulić, predsjednik SUBNOR-a koji nije krio svoje zadovoljstvo programom iza kojeg stoji ugledni reditelj Dino Mustafić te naglasio da mu je izričito drago što je među prisutnima vidio i mlade ljude.

Komentari

NA VRH