POSJETE

Kolinda Grabar-Kitarović dolazi sutra u BiH i gledat će "Šmizle"

Aktuelna predsjednica Hrvatske posjetit će Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Vitez

Grabar-Kitarović: Susret će se i sa zvaničnicima HDZ-a BiH. Arhiv

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

26.11.2019

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dolazi sutra u BiH, a posjetit će srednju Bosnu, odnosno Bugojno i Vitez, saopćili su iz Kantonalnog odbora HDZ-a BiH.

Kako je najavljeno, Grabar-Kitarović posjetit će u 17 sati bugojanski dekanat u župi Skopaljska Gračanica, mjesto Humac, gdje će se susresti sa svećenicima, hrvatskim zvaničnicima HDZ-a BiH, braniteljima i hrvatskim narodom sa prostora Bugojna i Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Grabar-Kitarović posjetit će nakon toga Vitez, gdje će prisustvovati predstavi "Šmizle" u izvedbi Gradskog kazališta mladih "Vitez".

Nakon srednje Bosne, predsjednica Republike Hrvatske doputovat će u Mostar.

Ona će, potvrđeno je iz njenog Ureda, prisustvovati svečanoj akademiji povodom prve godišnjice osnivanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH koja će biti održana u Domu „Kosača“.

Kako je navedeno, predviđeno je njeno prigodno obraćanje.

Svečana akademija se održava pod pokroviteljstvom Dragana Čovića, predsjednika HNS-a BiH i HDZ-a BiH te uz supokroviteljstvo predsjednice Hrvatske.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH dogovoreno je da ova stranka kroz svoju infrastrukturu, kako je to iznio Čović, mobiliziraju sve stranačke ljude i simpatizere kako bi Kolinda Grabar Kitarović dobila maksimalno mogući broj glasova u BiH za predsjedničke izbore u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.