POSJETE

Grabar-Kitarović: Hrvatskom narodu niko drugi ne može birati predstavnike i varaju se oni koji misle da će Hrvati pokleknuti! E, pa neće

Obići će Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje, Vitez i Mostar

Piše: M. Sm.

27.11.2019

Kolinda Grabar-Kitarović stigla u BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u posjetu Bosni i Hercegovini, a prva adresa joj je Mostar. Čim je došla, nije bila raspoložena za izjave novinarima. Na pitanje da im se obrati, novinarima je kazala: "Sve ćete čuti u govoru."

Grabar-Kitarović poručila je hrvatskom narodu u BiH da nikada neće odustati od njega, da je to pokazala u svom dosadašnjem mandatu. 

Kazala je da je Hrvatska uvijek pomagala i da će nastaviti pomagati hrvatski narod u BiH. Osvrnuvši se na iseljavanje Hrvata iz BiH, pozvala je hrvatske privrednike da ulažu u BiH kako bi mladim ljudima omogućili posao i ostanak.

Istaknula je da je uvijek tokom svog mandata zagovarala prava Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Hrvatskom narodu niko drugi ne može birati predstavnike i varaju se oni koji misle da će Hrvati pokleknuti! E, pa neće - poručila je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Hrvatske posjetit će i srednju Bosnu, a u 17 sati će posjetiti bugojanski dekanat u župi Skopaljska Gračanica, mjesto Humac, gdje će se susresti sa svećenicima, hrvatskim zvaničnicima HDZ-a BiH, braniteljima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna i Gornjeg Vakufa/Uskoplja. 

Nakon toga će u Vitezu prisustvovati predstavi "Šmizle" u izvedbi Gradskog kazališta mladih "Vitez".

U gradu na Neretvi prisustvovat će svečanoj akademiji povodom prve godišnjice osnivanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata ''Prsten BiH'', koja će se održati u Domu „Kosača“, a tamo je predviđeno i njeno obraćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.