SRETAN KRAJ

Prnjavor: Kineskinja se kung-fu vještinama odbranila od nasilnika

Policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja. Ilustracija

Avaz.ba

27.11.2019

Nepoznati muškarac napao je 31-godišnju Kineskinju u Prnjavoru i pokušao da je opljačka u centru grada. Razbojnik je, međutim, u desetominutnom klinču i hrvanju s hrabrom ženom izvukao deblji kraj. Ostao je praznih ruku i s još neutvrđenim povredama.

Pedesetak kilograma “laka”, ali hrabra i vješta Kineskinja prošla je sa manjom ogrebotinom na nozi, ali i sa sačuvanom torbom s novcem, namijenjenom za nabavku robe.

Policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja. A pod utiskom jedne scene koju su sa svojih balkona uočili Prnjavorčani, ubrzo je prostrujala uznemirujuća vijest da je riječ, zapravo, o pokušaju silovanja. Razbojnik se u jednom trenutku, kako su naveli naši izvori, uz urlik uhvatio za međunožje i potom “spustio” na Kineskinju, koja je bila na leđima, što je pobudilo špekulaciju o silovanju. 

Reporter “Novosti” od prodavačice u kineskom šopu “S-Star” saznaje da je meta napada bila torba u njenim rukama.   

– Čini mi se da je moja odbrana trajala i više od deset minuta. Napadač nije odustajao, a ja nisam ispuštala torbu – kaže napadnuta žena.

Rasvijetlila je i ključni moment, koji je ishod borbe prevagnuo na njenu stranu, a rijetke očevice ostavio u uvjerenju da je žrtva seksualnog napada.

– U jednom trenutku sam posustala pred daleko snažnijim siledžijom i pala na beton. Torba je, međutim, i dalje dijelom bila i u mojim i u njegovim rukama. A onda sam mu iz ležećeg stava nogom zadala udarac u vitalnu tačku… On se iznenadio i povio, ali je i dalje grčevito vukao dršku torbe. Potom sam nogom izvršila takozvano čišćenje njegove noge, koje sam izvježbala još u školi u rodnoj Kini, a on se stropoštao na mene. Onda sam, čuvši povike ljudi, čvrsto objema rukama uz njedra zgrabila i sačuvala torbu – ispričala nam je sagovornica.

Probuđeni vriskom i krikovima, očevici s balkona, kao i jedna žena s ulice, koji su zagalamili na siledžiju i zaprijetili da su pozvali policiju, uočili su da je on poguren odšepao u pravcu zgrade Općine, odnosno Doma zdravlja. Navodno je bio u gornjem dijelu trenirke i sivim pantalonama.

–  Puna sam zahvalnosti svim Prnjavorčanima koji su mi vikom i prijetnjom policijom pomogli. Apeliram na sve da obrate pažnju i tako reagiraju u slučaju bilo čijih poziva u pomoć – poručila je neustrašiva Kineskinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.