SVEČANOST

Dragan Stevanović napušta Opću bolnicu, bit će profesionalni delegat u Domu naroda FBiH

Svoj san o ljepšoj i boljoj BiH u narednom periodu nastavit će da ostvaruje kroz angažman kao delegat u Domu naroda FBiH

Kolege Stevanoviću priredile oproštajnu zabavu. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

28.11.2019

U Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu upriličen je ispraćaj prim. dr. Draganu Stevanoviću, specijalisti interne medicine i subspecijalisti dijabetologu i dugogodišnjem šefu Odjeljenja za interne bolesti ove zdravstvene ustanove. 

Humani, ali teški i zahtjevni poziv ljekara dr. Stevanović je časno obavljao skoro četiri decenije, a od toga je 29 godina u kontinuitetu bio uposlenik Opće bolnice. Svoj san o ljepšoj i boljoj BiH u narednom periodu nastavit će da ostvaruje kroz angažman kao delegat u Domu naroda FBiH.

Ispraćaj dugogodišnjeg uposlenika. Avaz

Doktor Stevanović je ljekarsku karijeru nakon završenog Medicinskog fakulteta u Sarajevu počeo u Domu zdravlja u Vlasenici, gdje je, prema njegovim riječima, dobro upoznao ''malog, običnog čovjeka''.

Kao vojno lice u periodu od 1987. do 1990. godine vodio je Garnizonsku ambulantu u Doboju. Nakon toga vraća se u Sarajevo i počinje raditi u Općoj bolnici.

Uposlenici se pozdravili s kolegom. Avaz

Specijalista interne medicine postao je 1998. godine, a od 2001. je na čelu Odjeljenja za interne bolesti. U najtežim danima agresije na BiH dao je nemjerljiv doprinos u odbrani zemlje radeći kao zamjenik komandanta Sanitetskog bataljona Prvog korpusa Armije RBiH, a na samom kraju rata 1995. godine je i ranjen na Treskavici.

- U svom bogatom radnom vijeku Stevanović je dao veliki doprinos u razvoju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, pogotovo Odjeljenja za interne bolesti, koje je godinama vodio. Pacijenti i kolege ga poštuju jer je uvijek spreman pomoći, vedar i nasmijan i prepoznatljiv po specifičnoj lakoći komunikacije sa svima s kojima je dolazio u kontakt. Zalagao se i za napredak medicinske struke u BiH preko Ljekarske komore Kantona Sarajevo, koju je vodio šest godina, a dva mandata je bio i predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore FBiH - saopćeno je iz Opće bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.