AVAZ SAZNAJE FUP aparat vratio uz izvještaj

Završeno vještačenje mobitela ubijene Lane, šta će sada saopćiti Tužilaštvo

M.Aš. / Avaz.ba

Lana Bijedić. Surovo ubijena

Foto: Arhiv


Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK, koje vodi istragu.

Nezvanično nam je potvrđeno da je mobitel s izvještajem i podacima koji su traženi vraćen Tužilaštvu ZHK na daljnje postupanje. Saznajemo da su izvučeni svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera i WhatsAppa, kako bi se došlo do motiva ovog stravičnog zločina.

Tužilaštvo, koje nema skoro nikakav čvrst trag ko je ubio Lanu, sve nade polaže u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

- Sada je sve do Tužilaštva. Mi smo svoj dio posla uradili. Oni su zaduženi za davanje izjava i detalja iz istrage – rečeno nam je iz FUP-a.

Više o:

Lana Bijedić FUP
NA VRH

Podijeli članak na