REAKCIJE

Općina Centar: Odobrili smo uklanjanje objekata "Higijene" u mnogo kraćem roku od 24 sata

Navedeni akt otpremljen je 29. novembra 2019. godine u jutarnjim satima Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu saobraćaja KS te Građevinskoj inspekciji Općine Centar

Iz kabineta načelnika tvrde da su sve uradili na vrijeme. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

29.11.2019

Nakon objave teksta na našem portalu "Odugovlači li Ajnadžić (ne)svjesno gradnju Prve transverzale?", uslijedila je i reakcija iz Općine Centar, odnosno iz kabineta načelnika Nedžada Ajnadžića. 

- Potpuna dokumentacija za izdavanje odobrenja za uklanjanje objekata na trasi Prve transverzale (objekt "Higijene") predata je 28. novembra 2019. godine u 14:30 sati, o čemu je ovlašteni predstavnik općinskog načelnika (s obzirom na to da je načelnik bio na sjednici Općinskog vijeća) upoznao operativni tim Vlade Kantona Sarajevo na jučer u 15 sati održanom sastanku te naglasio da je načelnik Nedžad Ajnadžić obećao da će predmet biti riješen u skladu s ranijim najavama - navedeno je u dopisu iz Općine Centar. 

Dalje se navodi da je Služba za urbanizam i zaštitu okoliša istog dana, dakle 28. novembra 2019. godine, u 17:15 sati donijela rješenje kojim se odobrava uklanjanje predmetnih objekata. 

- Otprema navedenog akta izvršena je 29. novembra 2019. godine Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu saobraćaja KS te Građevinskoj inspekciji Općine Centar u jutarnjim satima, dakle u mnogo kraćem vremenu od 24 sata. Ova činjenica ilustrira kakav je odnos općinske uprave, na čelu s načelnikom, u odnosu na realizaciju projekta Prve transverzale kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta i za Kanton i za općinu Centar Sarajevo - kažu iz Općine Centar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.