AKTUELNO

Incko: Oružane snage BiH pozitivna i ujedinjujuća snaga u BiH

U proteklih 14 godina, OSBiH su izrasle u kompetentnu i profesionalnu vojnu organizaciju

Valentin Incko. OHR

Piše: Fena

30.11.2019

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) uputio je čestitke Ministarstvu odbrane, vojnicima i komandnom kadru Oružanih snaga BiH, povodom Dana Oružanih snaga (OS) BiH i 14. godišnjice osnivanja OSBiH. 

- Osnivanje Oružanih snaga BiH bio je vrlo kompleksan proces koji je iziskivao viziju, odlučnost i strpljenje. Kombinacija tih sastojaka dovela je do jedne od najuspješnijih reformi u postratnoj BiH. Isti ti sastojci su potrebni sada kako bi cijela zemlja krenula naprijed - izjavio je visoki predstavnik, saopćeno je iz OHR-a.

Naveo je da su u proteklih 14 godina Oružane snage BiH izrasle u kompetentnu i profesionalnu vojnu organizaciju, sposobnu da pruži pomoć građanima u svim dijelovima zemlje u vrijeme prirodnih nepogoda, te da uspješno učestvuje u mirovnim misijama širom svijeta.

- Bile su i ostale pozitivna i ujedinjujuća snaga u BiH, istovremeno u potpunosti poštujući pojedinačne identiteta svakog pripadnika Oružanih snaga.

Želim Oružanim snagama BiH da i dalje ostvaruju odlične rezultate u svakodnevnim aktivnostima i sveukupnom radu za dobrobit Bosne i Hercegovine - zaključio je visoki predstavnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.