REAKCIJE

Britanski ambasador i Ambasada SAD u BiH: Ovo prelazi granicu prihvatljivog komentiranja

Martina Mlinarević Sopta. Facebook

Piše: I. K. / Avaz.ba

2.12.2019

Povodom sve učestalijih napada na spisateljicu Martinu Mlinarević Soptu oglasili su se ambasador Velike Britanije u BiH i Ambasada SAD u BiH. 

Naime, na Twitter profilu Američke ambasade u Sarajevu objavljen je prijevod twitta koji je prethodno objavio  ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild (Matthew Field). 

- Uporni lični napadi na bh. spisateljicu i aktivistkinju Martinu Mlinarević i njenu porodicu su uznemiravanje, i prelaze granicu prihvatljivog komentiranja. Očekujemo od odgovornih institucija da ih istraže u potpunosti - napisao je Fild. 


Podsjetimo, Mlinarević Sopta je prije nekoliko dana, po ko zna koji put, na svom Facebook profilu objavila, kako je napisala "blic sukus višednevnog pakla". 

- U revijalnom tonu nastavljam obilježavati svečano dan; ne, zapravo tjedan; ne, pardon - godinu i godine nasilja nad ženama. Od strane domorodaca balkanaca i njihovih, jelte, pripadajućih žena.  Jer žena je ovdje samo da jezikom iz druge poruke odraĐuje radnje iz prve poruke. Ne i djevojčica-žena koju sam ja donijela na svijet. Nikada. Zbog nje sve ovo - napisala je Mlinarević Sopta.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.