REAKCIJE

Banjalučki SDP poručuje: Ne možemo više trpjeti Bećirovićeve ekstremne i desničarske istupe

Oštra reakcija banjalučkog SDP-a. Avaz

Avaz.ba

2.12.2019

Gradska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Banja Luka saopćila je da se konstantno suočava s posljedicama, kako je istaknuto, radikalnih stajališta i poruka Denisa Bećirovića, visokog funkcionera ove partije.

Oni ističu da su Bećirovićeva javna istupanja i izneseni stavovi "direktan udar na članove iz reda srpskog i hrvatskog naroda kao sastavnog i nedjeljivog segmenta SDP-a BiH".

- Denis Bećirović je s takvim porukama, u obliku i formi medijskog "obračuna" iz udobne sarajevske fotelje s nacionalističkim i šovinističkim strukturama u RS već nanio ogromnu štetu GO SDP-a Banja Luka na prethodnim izborima. Rezultate prethodnih izbora znamo, priznali smo ih kao partija, te na osnovu očiglednog poraza na svim nivoima i imamo opozicioni status. Ali kao što se može primijetiti, nismo utvrdili odgovornost i analizirali destruktivno ponašanje pojedinaca, pa ni Denisa Bećirovića - navodi banjalučki SDP.

Dodaju i kako su takva stajališta Denisa Bećirovića zasnovana na ličnom interesu te da ne mogu više tolerirati takve ekstremne i desničarske istupe.

- Koristiti infrastrukturu SDP-a BiH, a ličnu afirmaciju tražiti kroz individualno odabrane partnere desnog sektora za nas u GO SDP-a BiH Banja Luka je neprihvatljivo - navedeno je u saopćenju, koje potpisuje Aleksandar Došenović, predsjednik SDP-a Banja Luka.

Oni ističu i da multietničnost na prostoru cijele BiH Bećiroviću ne odgovara, te ga podsjećaju da su to osnovni postulati bez kojih SDP BiH ne bi postojao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.