PROJEKTI

U srijedu otvorenje 9. "Sarajevo Holiday Marketa"

Novitet ovogodišnjeg Marketa je "Coca-Cola Holiday Promenada"

S pressa: Zimsku čaroliju upotpunit će lunapark. Fena

Fena

2.12.2019

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj jelki visokoj oko 15 metara u srijedu u parku Hastahana u Sarajevu bit će otvoren 9. "Coca-Cola Sarajevo Holiday Market".

Riječ je o sajamskoj manifestaciji s brojnim popratnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, prilagođenim svim generacijama, a koja se u glavnom gradu BiH održava od 2011.

Pomoćnica načelnika općine Centar Jasmina Fazlić istakla je danas na pres-konferenciji da je to dugogodišnji projekt koji predstavlja dobar primjer prakse saradnje Vladinog i nevladinog sektora.

Dodala je da su sredstva Općine Centar namijenjena za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti tokom zimskog raspusta.

- U vrijeme praznika ispunjeni smo pozitivnom energijom i tu energiju želimo prenijeti na ulice Sarajeva - naglasila je Fazlić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da su, u partnerstvu s Općinom Centar te Vladinim i nevladinom organizacijama, za ovu zimsku sezonu pripremili veliki broj dobrih projekata.

Izrazio je nadu da će deveti "Sarajevo Holiday Market" ove godine nadmašiti očekivanja te da će biti značajniji i bogatiji.

- Od Sarajeva smo uspjeli napraviti centar regije, tako da i ove godine želimo pokazati da smo pored proslave Nove godine i "Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa", pripremili i niz ostalih događaja - naglasio je Skaka.

Novitet ovogodišnjeg Marketa je "Coca-Cola Holiday Promenada", prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa, 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogi drugi. Zimsku čaroliju upotpunit će lunapark Bolero s autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te "Pony Ranch" sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se "Coca-Cola" suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, dok odrasli mogu uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora u "After Work Partiju" i večernjim koncertima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.