SRAMOTNO Smijenjeni Upravni odbor razriješio čelnika Zavoda Pazarić

Po principu "ubij glasnika", Drljača i Novalić smijenili direktora Salića

Salić je izašao u javnost s jasnim dokazima ogromnog javašluka i kriminala u Zavodu, koji vodi do samog vrha federalne izvršne vlasti, pa i do Drljače i Novalića

Piše: S. Muhić / Avaz.ba

Novalić, Salić i Drljača

Foto: Avaz


Članovi Upravnog odbora Zavoda Pazarić, koje je Federalna vlada smijenila prije petnaestak dana, zvanično su donijeli odluku o smjeni direktora ove ustanove iz oblasti socijalne zaštite Redžepa Salića. 

Kako saznajemo, inicijator smjene Salića je federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, a sve u dogovoru s premijerom Federacije Fadilom Novalićem i drugim interesom povezanim funkcionerima. Simptomatična je činjenica da je Salić smijenjen samo dan pred tematsku sjednicu Federalnog parlamenta o katastrofalnom stanju u Zavodu. 

Odluka Vlade od 22. novembra o smjeni Salića i ova posljednja odluka Upravnog odbora Zavoda, kojom je direktor razriješen, u najmanju ruku, zbunila je i razočarala sve dobronamjerne građane BiH.

Zašto?

Upravo zato što je Redžep Salić, samo nekoliko mjeseci nakon što je došao na direktorsku poziciju u Zavodu, otkrio, a zatim vrlo hrabro federalnim zastupnicima u lice i javnosti otkrio brutalnu pljačku u Zavodu i otimačinu od usta jetima.

Salić je izašao u javnost s jasnim dokazima ogromnog javašluka i kriminala u Zavodu, koji vodi do samog vrha federalne izvršne vlasti, pa i do Drljače i Novalića.

U tome, gotovo je sigurno, stoji i glavni razlog zašto se ovaj dvojac sa svojim satelitima, umjesto da kazni odgovorne i istraži sve navode o brutalnoj pljački Zavoda i sramotnom odnosu prema štićenicima, odlučio da kola slomi na leđima čovjeka koji je to najmanje zaslužio.

Pravo je pitanje zašto Federalna vlada nije i prije Salića rješavala probleme u Pazariću, ali i svim drugim zavodima ovoga tipa. Prije svih, resorni ministar Drljača, koji u svom dugom mandatu nije uradio gotovo ništa čime bi se izdigao iz sivila bh. zbilje. 

Ako je Salić iznio dokaze o kriminalu, a Drljača i Novalić ga zbog toga smjenjuju, po principu ''ubij glasnika'', jasno je u kom grmu leži zec.

NA VRH

Komentari