AKTUELNO Božičić raskinuo saradnju sa zeničkim premijerligašem

Ponovo burno na Bilinom polju: Čelik ostao bez trenera

Potrebna je šok-terapija za igrače i nadam se da će ona i uslijediti, kazao Božičić

D. Jurišić
03.12.2019 16:10

Jurišić: Moram priznati da sam ekstra dobro prihvaćen

Foto: D. Jurišić

Slaviša Božičić više nije trener zeničkog Čelika. Nakon sedam prvenstvenih utakmica u kojima su „Crno-crveni“ upisali dvije pobjede i četiri poraza (utakmicu na Grbavici s ekipom Željezničara nisu odigrali zbog suspenzije) na sastanku s rukovodstvom kluba danas je odlučeno da se raskine saradnja. 

Nogometaše će u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici s klupe voditi dojučerašnji prvi pomoćni trener Igor Jović.

- Jednostavno, slijedi vrlo bitna utakmica u kojoj su bodovi za Čelik vrlo potrebni. Potrebna je šok-terapija za igrače i nadam se da će ona i uslijediti. Najžalivije mi je što rezultat nije popratio naš rad. Mislim da smo, osim tog rezultata, svi imali korektan odnos – kaže Božičić, a potom dodaje da se odlično osjećao na Bilinom polju.

- Moram priznati da sam ekstra dobro prihvaćen u Zenici od svih - navijača, igrača, novinara, građana i na kraju od te uprave, koja me dovela. Nemam niti jednu zamjerku. Moram se odgovorno ponašati i dati maksimum kako bih sutra ponovo imao otvorena vrata – rekao je Božičić na kraju.

Podsjećamo da je Čelik u ovu sezonu ušao s turskim strategom Hasanom Ozerom, njega je nakon šest utakmica na klupi zamijenio Marko Babić, koji se, također, nije dugo zadržao u Zenici. Nakon ispadanja iz Kupa i tek prvenstvenih utakmica, stigao je sad već bivši trener Božičić.

NA VRH