SUSRETI

Članovi Predsjedništva BiH u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Položit će vijence na Spomenik žrtvama ratova, a potom će sa slovenskim predsjednikom svečano otkriti Klupu prijateljstva

Predsjedništvo BiH. Fena

Fena

4.12.2019

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik boravit će 4. i 5. decembra u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

Ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima za predsjedavajućeg i članove Predsjedništva BiH bit će upriličena danas na Kongresnom trgu u Ljubljani, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka, članovi Predsjedništva BiH položit će vijence na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

Zvanični susret predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Slovenije planiran je za danas u Predsjedničkoj palači. Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH posjetit će Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i pogledati izložbu fotografija "Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja". U četvrtak, 5. decembra, na Novoj univerzi bit će održana predavanja članova Predsjedništva BiH, te predsjednika Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice o temi "Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja BiH".

Protokolom posjete, kao posljednji susret, najavljene je sastanak delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Slovenije s predsjednikom Vlade Marjanom Šarcem na čelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.