AKTUELNO

Zabrinuti radnici Zavoda Pazarić: Šta će biti s nama, samo Bog zna

Jedna od njegovateljica pala, udarila glavom o pod i završila u KCUS-u

Zavod Pazarić. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

4.12.2019

Otkako je zastupnica u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić javnosti predstavila šokantne fotografije iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u ovoj ustanovi vlada potpuni haos. 

Cjelokupna situacija najviše se odražava na štićenike u Zavodu, koji su svakodnevno uznemireni i izloženi stresu. Situacija sa smjenom direktora Redžepa Salića uveliko se odrazila i na uposlenike, prije svih na njegovateljice, koje su pod direktnim pritiskom, ali i na radnice u kuhinji, higijeničarke...

Tako je prije nekoliko dana jednoj njegovateljici pozlilo. Od silnog stresa ona je pala, udarila glavom o pod i završila u KCUS-u. 

- Najviše nam je žao djece, jer smo bukvalno spriječene da im pomognemo, a polako gubimo i snagu i ništa nam nije jasno šta će biti sa Zavodom i s nama. Svi smo u kreditima i mnogo smo zabrinuti. Mi smo i ministru i premijeru (Vesku Drljači i Fadilu Novaliću, op. a.) slali pismo podrške za našeg direktora Salića, koji je jedini htio da od ovog zavoda napravi ustanovu koja će normalno funkcionirati. Sada neka nam je Bog na pomoći - kaže zabrinutih radnica iz Pazarića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.