AKTUELNO

Prašović-Gadžo: Poljoprivreda mora biti razvojna grana, a ne socijalna

Sanela Prašović-Gadžo. Facebook

Piše: I. K. / Avaz.ba

4.12.2019

Zastupnica SBB-a u Parlamentu Federacije Sanela Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu jutros je objavila zanimljiv post. 

Ona je u postu podsjetila na svoj govor na prošloj sjednici ovog doma u kojem je iznijela niz kritika na rad ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića i resorno ministarstvo, jer su, kako je kazala, pet godina držali isti iznos za poticaje. 

Objavu zastupnice Prašović-Gadžo prenosimo u cijelosti: 

- Poticaji za poljoprivredu su povećani sa 69 na 87 miliona. To je prijedlog Vlade FBiH za budžet 2020.

Međutim, želim da ovdje nešto kažem.

Na prošloj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH glasno sam i oštro i direktno iznijela niz kritika na rad ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića i resorno ministarstvo upravo iz razloga jer su pet godina držali isti iznos za poticaje.

U ovom videu sa sjednice možete čuti kako je to glasilo. Kritikovala sam i Vladu s Novalićem jer su obećavali med i mlijeko za poljoprivrednike i ništa nisu uradili i rekla sam da se to mora mijenjati u novom budžetu.

Kada je vlada prošle sedmice usvojila budžet s povećanjem na 87 miliona za poticaje, bila sam beskrajno sretna.

Shvatila sam to i kao svoju pobjedu nad onima koji su godinama svjesno ubijali poljoprivredni sektor u Federaciji.

Eh, zato sam ušla u politiku. Angažman i borba za prave vrijednosti se isplati.

Zato sam i član SBB. Jer mogu da se borim za ono u što istinski vjerujem bez stranačkog diktata i naredbi kako da glasamo.

Hvala ministru Dediću što se na klubu SBB-a složio sa svim mojim izrečenim kritikama i rekao da imam pravo. I hvala što su nakon 5 godina promijenili iznos za poticaje za poljoprivredu.

Poljoprivreda mora biti razvojna grana a ne socijalna. Na tome moramo raditi! Pozdrav mojim poljoprivrednicima.

Idemo dalje.

(poslušajte moj govor na prošloj sjednici PD Parlamenta. Pogledati me ne možete jer tokom sjednice samo mene nisu snimili - video kad sam govorila. Opstrukcije i tako to, ali i danas ću govoriti. Ne mogu oni mene ignorisati koliko se ja mogu za građane boriti). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.