SAOPĆENJE

SBB potpisao 300 mjera, ali ne i 40 miliona KM za helikopter

Primjedba da SBB ruši koaliciju, također, ne stoji, osim ukoliko se rušenje očitog taldžijskog biznisa ne poistovjećuje s rušenjem koalicije

SBB: Ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete: pojedinac, stranka, šestorka… Šestorka sigurno nije. Avaz

Avaz.ba

4.12.2019

Povodom saopćenja Naroda i pravde da je SBB potpisao 300 mjera šestorke, među kojima je i nabavka helikoptera za potrebe MUP-a, slobodni smo potvrditi da je to tačno. Međutim, u mjerama nije bilo astronomske cijene nabavke helikoptera i tu je zaista nastao problem.  

- Primjedba da SBB ruši koaliciju, također, ne stoji, osim ukoliko se rušenje očitog taldžijskog biznisa ne poistovjećuje s rušenjem koalicije. Da podsjetimo javnost, na nivo šestorke nikada nisu određeni prioriteti kada je riječ o spomenutim i dogovorenim mjerama. SBB je, primjerice, prilikom pokretanja kapitalnog projekta izgradnje Prve transverzale na vrlo korektan način upoznao svoje partnere s inicijativom, s njome su se svi složili, jer to korespondira s najboljim interesima građana Kantona, Vogošće, lakšeg ulaska u grad itd. A ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete: pojedinac, stranka, šestorka… Šestorka sigurno nije - saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.