SARAJEVO

Hadžić-Bećirspahić: SBB traži od ministra Veska Drljače da podnese ostavku

Dodala je da je SBB u nezavidnoj situaciji jer su i ministar i direktor iz ove stranke

Kriminal u Zavodu desio se za vrijeme mandata ministra Veska Drljače. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

4.12.2019

U toku je diskusija na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se raspravlja o stanju u pet zavoda u FBiH.

Predsjednica Kluba SBB-a Azra Hadžić-Bećirspahić u današnjem govoru u ime Kluba rekla je da je direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić, koji otkrio kriminal u Zavodu i javno progovorio o njemu, za njih heroj, jer je prvi put neko iznio sav kriminal koji se dešavao, a koji je naslijedio. 

- Također, mogu da kažem da se sve ovo desilo za vrijeme mandata ministra Veska Drljače. Zato danas ministar Drljača treba podnijeti ostavku - rekla je Hadžić-Bećirspahić.

Dodala je da je SBB u nezavidnoj situaciji jer su i ministar i direktor iz ove stranke.

- Jasno je da je izvještaj koji je prezentirao Salić friziran i od tog dana ništa nije bilo isto. Svi smo se pitali da li je istina i Parlament je donio nekoliko zaključaka. Ono što je činjenica jeste da smo mi kao poslanici posljednji dan dobili izvještaj inspekcije koji ima 165 stranica. Od jutros razgovaram s kolegama o tome. Ja sam tužna kao zastupnik i dijelom se osjećam odgovornom šta se sve desilo u Zavodu. Želim naglasiti da nakon sinoćnjeg čitanja tvrdimo da je Redžep Salić u pravu - rekla je Hadžić-Bećirspahić.

Neko je, dodaje ona, rekao da ne treba pričati o kriminalnim radnjama jer to nema veze sa štićenicima.

- Mislim da nisu u pravu. Svi roditelji koji nisu dobili izvještaj trebaju znati da je u postupku kontrole obavljena inspekcija i utvrđeno da se vršila izrada namještaja za privatne objekte određenih uposlenika. Izjave naših uposlenika Seida Bandića i Jasmina Fatića navodim u cijelosti: Dva bračna i jedan samac s ladicom krevet i dvije nahtkasne isporučene su Suadu Heći, dva samca kreveta za Zijada Korjenića i dva madraca iz Zavoda, dva kreveta za Izeta Ramića, jedan bračni krevet za za Senadu Muharemović, bivšu direktoricu - istakla je Hadžić-Bećirspahić.

Dodala je da će SBB tražiti da se Redžep Salić vrati na poziciju direktora Zavoda i da se nada da će Vlada FBiH pristati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.