PARLAMENT BIH

Zvizdić izrazio očekivanje da će sutra biti potvrđeno imenovanje Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Očekujem da će on u narednih nekoliko dana dobiti imena i ministara i zamjenika ministara, s pratećom potrebnom dokumentacijom, kako bi se ušlo u proceduru provjera

Zvizdić: Očekuje potvrdu Tegeltijinog imenovanja. Avaz

Piše: S.D.

4.12.2019

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, nakon današnje sjednice Kolegija tog doma izrazio je očekivanje da će sutra biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a da će do kraja godine biti završeno i kompletno imenovanje Vijeća ministara BiH. 

Na pitanje novinara je li SDA sa svojim koalicionim partnerima dogovorila raspodjelu ministarstava između bošnjačkih stranaka u Vijeću ministara BiH, Zvizdić je kazao da su razgovori o tome u toku te je potcrtao da on nije sklon govoriti o "reprezentacijama", kako ih neko naziva - hrvatskoj, srpskoj i bošnjačkoj. 

- To nije ni u skladu s našim zakonskim normama. Ali sam siguran da će Zoran Tegeltija, ako sutra bude potvrđeno njegovo imenovanje, a očekujem da će biti potvrđeno, vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, dobiti imena i ministara i zamjenika ministara, s pratećom potrebnom dokumentacijom, kako bi se ušlo u proceduru provjera i kako bi što prije bilo imenovano Vijeće ministara BiH - kazao je Zvizdić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.