BIHAMK

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovog jutra na 50 do 100 metara

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Ilustracija

Avaz.ba

5.12.2019

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovog jutra na 50 do 100 metara na putevima: Visoko -Podlugovi - Sarajevo sjever, Kalesija - Živinice - Kladanj, Bugojno - Novi Travnik i Mliništa - Glamoč - Priluka. 

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. Od 21 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste zaobilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani - Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu graničnog prijelaza Brčko - Gunja i od njega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.