PROCESI

Armin Cibra izgubio novu tužbu zbog kleveta i laži

Ovo je još jedna u nizu presuda koju je Sud donio protiv Armina Cibre zbog niza laži protiv više osoba u svom pamfletu

Faksimil presude Općinskog suda u Sarajevu. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

5.12.2019

Općinski sud u Sarajevu donio je 29. novembra presudu (65 0 P 704 732 18 P) kojom tuženi Armin Cibra mora isplatiti Samiru Čajiću, bivšem Vikićevom specijalcu, 1.000 maraka odštete zbog povrede časti i ugleda objavljivanjem neistinitih tvrdnji u knjizi pamfletu u kojoj je iznio niz laži protiv više osoba.

Ovo je još jedna u nizu presuda koju je Sud donio protiv Armina Cibre.

Cibra, koji je izdavač i autor ove knjige, dužan je u roku od 30 dana platiti i troškove parničnog postupka u iznosu od 407 maraka, ali i u „Avazu“ objaviti izreku presude i javno izvinjenje Čajiću zbog svih neistina koje je objavio.


Čajić: Tužio i Cibru dobio na Sudu. Avaz

Prema presudi Općinskog suda, Cibra je iznio niz laži i kleveta protiv Čajića na privatnoj i profesionalnoj osnovi, a tužba je podnesena 10. maja prošle godine.

Ovo je samo jedna u nizu tužbi koje su podnesene protiv Cibre zbog kleveta i laži napisanih u toj knjizi. Na stotine osoba čija su imena spomenuta također je tužilo Cibru zahtijevajući nadoknadu štete.

Općinski sud u Sarajevu donio je i u junu presudu kojom tuženi Cibra mora isplatiti Indiri Ćatić, bivšoj glavnoj i odgovornoj urednici „Dnevnog avaza“, 3.200 maraka odštete zbog laži i kleveta. Također, presudom iz marta, dužan je isplatiti i Edinu Nikšiću, tjelohranitelju Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, 1.500 maraka odštete zbog povrede časti i ugleda objavljivanjem neistinitih tvrdnji u knjizi pamfletu.

Podsjećamo, zbog pravosnažnih presuda u korist Radončića, knjižare neće da riskiraju s prodajom Cibrinog i SDA-ovog pamfleta protiv lidera SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.