IMENOVANJA

SBB nije htio predložiti ime nasljednika Redžepa Salića

Salića je trebalo zaštititi, a ne smijeniti

Vlada FBiH ipak imenovala nasljednika Salića. Avaz

Piše: Avaz.ba

5.12.2019

Na danas održanoj sjednici Vlade FBiH, na čijem je dnevnom redu bio i Zavod u Pazariću, SBB nije htio nikoga predložiti na mjesto vršioca dužnosti direktora umjesto sad već bivšeg direktora Redžepa Salića, uzbunjivača kojeg je trebalo zaštititi, a ne smijeniti.

Naročito ako se zna da stravične fotografije na kojima se vide djeca svezana za radijatore nisu nastale u periodu njegovog vođenja, već mnogo ranije, kada su ovom ustanovom vladali kadrovi drugih stranaka te djecu vodili da im odrađuju kućne poslove.

Nakon što je SBB odbio da predloži ime osobe koja bi zamijenila Salića na funkciji direktora, premijer Fadil Novalić predložio je Mevlidu Bandić iz SDA, protiv koje se vodi i disciplinski postupak.

Inače, kao što je poznato, upravo je Salić svojim nastupom u Parlamentu Federacije BiH otvorio temu katastrofalnih uvjeta u Zavodu Pazarić te nedostatka osnovnih potrepština za štićenike koji se nalaze u ovoj ustanovi.

Nakon što je javno iznio sve što u Zavodu nije kako treba, kriminalne radnje, inertni odnos države, a posebno onih organa vlasti koji su direktno zaduženi za ovu problematiku, on je po principu „ubij glasnika“ smijenjen u taktičkoj igranci premijera Novalića i resornog ministra Veska Drljače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.