NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Poštovat ću državni Ustav

Piše: Avaz.ba

6.12.2019

Naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Zoran Tegeltija novi predsjedavajući VM: Poštovat ću državni Ustav

Zoran Tegeltija izabran je jučer za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

- Spreman sam uraditi sve da bismo živjeli u uspješnijem, bogatijem i sretnijem društvu, nadam se da ste i vi za to spremni – kazao je Tegeltija.

Za „Dnevni avaz“ govorio je ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša ( Krisztian Posa).

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić prekjučer i jučer u Centrali stranke primio je ambasadora Hrvatske Ivana Sabolića i ambasadora Holandije Renoa Fosa (Reinout Vos).

Komentar dana pisao je naš novinar Fahir Karalić, koji se osvrnuo na lažne diplome koje su otkrivene i u BiH i Srbiji.

Na stranama Globusa čitajte: SAD Predstavnički dom pokrenuo proceduru opoziva američkog predsjednika: Hoće li Tramp biti smijenjen

Rajnhard Pribe (Reinhard Priebe), nezavisni pravni stručnjak Evropske unije, jučer je Evropskoj komisiji, državama članicama EU i vlastima BiH predstavio glavne nalaze iz Izvještaja nezavisnih viših eksperata o pitanjima vladavine prava u našoj zemlji.

Srebrenički imam Ahmed Hrustanović o pismima rahmetli oca Rifeta: Godinama sam se bojao čitati babina pisma.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je s pravom ponio ovu titulu.

Na stranama Mozaika donosimo priču iz Dervente o bračnom paru iz Pojezne koji je donio neobičnu odluku. Marići poklanjaju u nasljedstvo imanje mladom bračnom paru.

Na 12. stranici istražujemo kako nesposobna vlast drži u šaci građane: Zašto je udvostručena cijena vode u Visokom.

Obilježena 27. godišnjica formiranja Prve slavne – 111. viteške brigade.

Safet Hebibović po zanimanju je trgovac, ali je u svom rodnom gradu poznat kao strastveni kolekcionar arhivske građe o Konjicu. Posjeduje 20.000 fotografija, na hiljade knjiga, 1.700 znački, stare novčanice...

Na stranicama Crne hronike pročitajte detalje teške saobraćajne nesreće u Bosankoj Gradišci: Drugovi iz školske klupe skupa otišli u smrt.

Koordiniranom akcijom policajaca iz Brčkog i Tuzle u srijedu uvečer uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu s nestankom Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića

Na stranicama Jet Seta donosimo razgovor s popularnim glumcem Sergejom Trifunovićem, koji je za „Dnevni avaz“ govorio uoči sarajevske projekcije filma „Ajvar“.

Na stranicama Sporta „Avaz“ donosi razgovor s Petrom Bojom uoči utakmice s Veležom. Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, uprkos slučaju "Husref Musemić” i borbi za ostavke koševske vlade, u subotu će od 13 sati, kako su najavili, ponovo biti uz bordo tim, koji prvi dio sezone zatvara u Ugljeviku.

NBA Kolike ugovore imaju bosanskohercegovački košarkaši u najjačoj ligi svijeta. Petorka iz BiH godišnje zaradi 68 miliona KM.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ donosimo i naš najčitaniji prilog TV Extra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.