DIPLOMATIJA

Ambasador Matanović predao akreditivna pisma predsjedniku Malte

Predsjednik Vela je izrazio punu podršku Republike Malte našoj zemlji

Ambasador Matanović i predsjednik Malte Džordž Vela. MVPBiH

Piše: S. D.

6.12.2019

Slavko Matanović, ambasador Bosne Hercegovine u Italiji i Republici Malti sa sjedištem u Rimu, predao je predsjedničkoj palači u Valeti akreditivna pisma predsjedniku Republike Malte Džordžu Veli (George Vella).

Kako je saopćilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Matanović je tom prilikom predsjedniku Veli prenio pozdrave Predsjedništva BiH i upoznao ga s aktivnostima za članstvo BiH u EU. 

Predsjednik Vela je izrazio punu podršku Republike Malte našoj zemlji i podsjetio da je isto činio dok je obavljao funkciju ministara vanjskih poslova Republike Malte. 


Doček za ambasadora Matanovića u Veleti. MVPBiH

Tokom razgovora obostrano je izražena zahvalnost i zadovoljstvo povodom razmjene podrški BiH i Malte za članstvo u međunarodnim organizacijama, te spremnost za skoriji susret ekonomskih i privrednih komora naših zemalja, budući da je izražena obostrana zainteresiranost za unapređenjem ekonomskih odnosa između BiH i Malte.

Predsjednik Vela je poželio ambasadoru Matanoviću uspjeh u radu i podržao saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa, kako na bilateralnom tako i multilateralnom planu između dvije zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.