AKTUELNO

Na Jahorini danas paljenje olimpijske baklje i spektakularan koncert Brajana Ferija

U pogonu šestosjed i lift "Poljice", kao i kompletna staza

Jahorina. Avaz

Srna

7.12.2019

Na Jahorini će danas zvanično biti otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta "Sidro" Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, dok je za večeras planiran koncert Brajana Ferija (Bryan Ferry).

Svjetski prvak u džudu Namanja Majdov s ostalim olimpijcima s područja Istočnog Sarajeva zapalit će baklju koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu.

Na svečanom otvaranju trebalo bi da se obrate direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora ovog centra Nedeljko Elek, te predstavnik kompanije "Dopelmayr" Bernard Keršbaum.

Nakon zvaničnog otvaranja zimske ski-sezone, danas će na sve ski-karte važiti popust od 50 posto.

U večernjim satima na stazama za skijaše planirana je i dobra zabava, a spektakularan koncert na Jahorini će održati i Brajan Feri. 

U Olimpijskom centru "Jahorina" kažu da spremno dočekuju zvanični početak ski-sezone, te da su u pogonu šestosjed i lift "Poljice", kao i kompletna istoimena staza.  

Centar "Jahorina" i ove godine prvi je u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

- Već sada dobivamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana - navela je Sanja Čeremidžić, portparol Olimpijskog centra "Jahorina".

Ona je najavila da će Olimpijski centar u okviru predstojećih praznika organizirati tradicionalni prednovogodišnji koncert, na kojem će 28. decembra nastupiti Aca Lukas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.