FORMIRANJE VLASTI Koalicioni partneri SNSD-a iznijeli stavove

Pavić: DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH

Spremni odmah odreagirati na dva mjesta

Srna
07.12.2019 15:33

Marko Pavić

Foto: Avaz

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH i da je s tim stavom upoznao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju.

- Očekujem da ćemo to uspjeti dogovoriti sa SNSD-om i da ćemo do ponedjeljka moći dati ime ministra iz redova DNS-a. Tražimo jedno ministarsko mjesto. Spremni smo na dva mjesta odmah odreagirati. Bitno je da je jedno od tri - rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

S druge strane, predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je uvjerenje da će izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dovesti do stabilizacije političkih prilika u BiH, što je važno zbog investitora.

- Očekujem da se počnu donositi odluke za nove investicije u BiH, te da će sredstva koja su u ovom trenutku zamrznuta zbog nedostatka odgovarajućih odluka na nivou BiH moći da se realiziraju - rekao je Čubrilović.

Čubrilović kaže da će izbor Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH omogućiti novi način djelovanja, ne samo Vijeća ministara već i Vlade Republike Srpske i Federacije BiH.

- Najvažnije je da političke prilike u BiH budu stabilne zbog investitora - rekao je Čubrilović.

Komentari

NA VRH