GORAŽDE

Asfalt umjesto tezge: Ispred zapečaćene kapije negoduju i poljoprivrednici i kupci

Pijaca zatvorena u akciji Porezne uprave FBiH prije tri sedmice

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

7.12.2019

Poljoprivrednici iz Goražda i okoline nemaju izbora pa se subotom bojažljivo okupljaju na Gradskoj tržnici, koja je u akciji Porezne uprave FBiH prije tri sedmice zatvorena. 

Prodaja se odvija između žutih traka i s pečatom na glavnoj kapiji. Iako se ne osjećaju prijatno, poljoprivrednici na ovaj način ne dolaze u sukob sa zakonom, jer zabrana obavljanja djelatnosti do otklanjanja nepravilnosti – upošljavanja radnika koji je radio nacrno i instaliranje fiskalnog sistema za naplatu zakupa tezgi - nije izrečena njima, već firmi „Baustil“, koja trenutno raspolaže prostorom jedine tržnice u gradu.

Gradska tržnica u Goraždu radi samo subotom. To je jedini dan u sedmici kada ovi vrijedni ljudi sugrađanima mogu ponuditi poljoprivredne proizvode koje su tokom sezone proizveli. 

Goražde je jedan od rijetkih gradova koji nemaju zelenu pijacu, pa se prodaja ostalim danima odvija i na trotoarima, parkinzima, pored cesta, iz prtljažnika automobila. 

Krajnje je vrijeme da se ovaj problem riješi, a poljoprivrednici su dobili obećanja da će uskoro imati lokaciju s normalnim uvjetima za rad.

Pogledajte video. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.