OSNIVAČKA SKUPŠTINA Putem videolinka obratio se Davor Dragičević

Neformalna grupa građana "Pravda za Davida" od danas je politička stranka Pokret pravde

Borit će se protiv svih oblika diskriminacije, za dostupnost obrazovanja svoj djeci podjednako, za pravdu u zapošljavanju...

Fena
08.12.2019 15:19

Osnovana stranka Pokret pravde

Foto: Fena

Na sjednici Skupštine političke organizacije Pokret pravde danas u Banjoj Luci putem videolinka obratio se Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog mladića Davida, navodeći da neće odustati od borbe za istinu. 

U programskim ciljevima, koje je na osnivačkoj sjednici Skupštine predstavila Aleksandra Ninić-Vranješ, navodi se da su ''slobodni građani ove zemlje, polazeći od dosadašnjeg nestranačkog i aktivističkog djelovanja, odlučili da se svim legitimnim sredstvima bore za bolje društvo u kojem će pravda biti glavna vodilja".

  • Osnivačka sjednica Skupštine
    Osnivačka sjednica Skupštine Foto: Fena

Ninić-Vranješ je navela da će se Pokret pravde zalagati za jednakost svih građana pred zakonom, pravo na slobodu mišljenja, pisanja, javnog okupljanja, slobodu medija, profesionalno pravosuđe i policiju, transparentnost u radu administracije, javnih ustanova i institucija.

Borit će se protiv svih oblika diskriminacije, za dostupnost obrazovanja svoj djeci podjednako, za pravdu u zapošljavanju, a posebno u javnim preduzećima i institucijama.

Jedna od programskih ciljeva, kako je navela, jeste zdravstvena zaštita "besplatna i jednaka za sve građane".

  • Pokret pravde
    Pokret pravde Foto: Fena

U Pokretu pravde kao jedan od ciljeva navode i pravičnu raspodjelu javnih sredstava, pravdu za mlade i penzionere, donošenje i provođenje kvalitetnih propisa o zaštiti životne sredine.

U Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018., a njegovo tijelo pronađeno je šest dana poslije, na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida" tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Komentari

NA VRH