PROGNOZE

Zima pokazuje zube: Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje nas danas u BiH

Očekuje nas oblačno i hladno vrijeme. S. Saletović

E. Ma. / Avaz.ba

9.12.2019

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje nas danas u BiH. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren južni i i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

U utorak će biti oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa kišom u većem dijelu naše zemlje, a u višim područjima sa snijegom. Poslije podne i u večernjim satima padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg. Temperature zraka u Bosni od 1 do 7 stepeni, a u Hercegovini od 7 do 12.

U srijedu, u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od -1 do 4, na jugu od 7 do 10 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do 1 stepeni, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.