ŠTRAJK Predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika

Selimić za "Avaz" nakon propalih pregovora s Vladom KS: Forto sluša samo Konakovića

D. B. / Avaz.ba

Selmić: Ništa nije dogovoreno

Foto: Avaz


Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevu danas je ponovo pregovarao sa pregovoračkim timom Vlade KS. Vlada je, između ostalog, ponudila povećanje koeficijenta za određene grupe zanimanja, a prije svega za zdravstvene radnike.

No, kako je za "Avaz" potvrdio Edo Selimić, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika KS, sve Vladine ponude su odbijene, a dodaje da Vlada zdravstvene radnike smatra marionetama. 

- Danas nam je Vlada KS ponudila nove koeficijente za plaće uvećane za 0,10 posto i nudi nam da potpišemo granski ugovor koji već imamo. Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić kazala nam je da ostaju stari ugovori o radu, a na moje pitanje na koji će način isplaćivati plaće doktorima, ostala je nijema. Upozorili smo ministricu da ćemo se obratiti Inspekciji rada pa neka oni kažu je li ova ponuda zakonita. Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto samo sluša šta govori Elmedin Dino Konaković. Ustvari, on se ni ne pojavljuju niti šta čini. Za razliku od Vlade, koja samo riječima obećava građanima, mi na djelima pokazujemo svoje ciljeve i namjere. Ne mogu reći da nas je Elmedin Konaković prevario, jer ne želim da me na sudu tuži zbog klevete - istaknuo je Selimić. 

NA VRH

Podijeli članak na