AKTUELNO

Danas počinje izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Za prvu fazu premještanja migranata sa lokaliteta Vučjak osigurani su svi sigurnosni aspekti koji obuhvataju hranu, prevoz, medicinsko osoblje i policiju

Ilustracija. Arhiv

N. C. / Avaz.ba

10.12.2019

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, najavio je, kako će danas biti izvršene, aktivnosti izmještanja migranata iz kampa Vučjak u Bihać.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, premijer Ružnić izvjestio je javnost o postignutom dogovoru s Draganom Mektićem, ministrom sigurnosti BiH.

- Izmještanje migranata iz Vučjaka će trajati tri dana i bit će podijeljeno na predradnje, radnje izmještanja i radnje koje će se desiti kasnije. Mi smo zaduženi da operativno pripremimo predradnje - kazao je premijer.

Za prvu fazu, premještanja migranata sa lokaliteta Vučjak, pripremljeni su svi sigurnosni aspekti koji obuhvataju hranu, prevoz, medicinsko osoblje i policiju. 

Kako je ranije najavljeno, migranti su trebali biti prebačeni u kasarnu Ušivak koja se nalazi u Hadžićima. Međutim, kasarna nije uslovna za boravak, potrebno je renoviranje, pa će migranti biti prebačeni u Blažuj.

Također, postoji mogućnost da oni budu prebačeni i u Salakovac, ukoliko ne budu smješteni u Blažuj.

Iz Unsko-sanskom kantona, rečeno je, da će biti zatražena pomoć prilikom izmještanja migranata prema kasarni Ušivak i Salakovcu, ako za to bude potrebe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.