SAZNAJEMO

Nenadić: Nudim svoje mjesto u Upravnom odboru Zavoda Pazarić roditeljima

Mario Nenadić. Arhiv

Piše: S. M. / Avaz.ba

10.12.2019

Mario Nenadić, bivši ministar u Vladi KS, jedan od najuspješnijih funkcionera od nastanka tog kantona, kako "Avaz" saznaje, podnijet će ostavku na mjesto vršioca dužnosti člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u koji ga je Vlada FBiH imenovala prije nekoliko dana na prijedlog SBB-a.

To nam je potvrdio i sam Nenadić, a kako je kazao, na tu odluku navele su ga izjave roditelja, djece štićenika Zavoda Pazarić, koji su istaknuli da nisu dobili mjesto člana Upravnog odbora, koje im je obećano.

- Žao mi je što nisam potpuno informiran prije imenovanja o interesu roditelja da budu u Upravnom odobru Zavoda. Prateći medije ovih dana, vidio sam da su roditelji izrazili nezadovoljstvo činjenicom da Vlada, navodno, nije ispunila svoje obećanje i da im nije ostavila prostor za imenovanje, odnosno za članstvo predstavnika roditelja u tom Upravnom odboru - kazao nam je Nenadić.

Istaknuo je da mu je moralna i svaka druga obaveza da oslobodi jedno mjesto u Upravnom odboru isključivo u korist roditelja.

- Ukoliko će Vlada FBiH udovoljiti takvoj mojoj poziciji i takvom stavu, vrlo rado podnosim ostavku za člana UO-a. No, ukoliko ne udovolji, onda podnosim ostavku zato što Vlada, onda, ne razumije o čemu se ovdje radi - kazao nam je Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.