HRVATSKA

Sjećate li se bebe i trudnice koje je reporter "Avaza" sreo na Plješevici: Spašene su

Pronađeni u predjelu Škipine, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama

Piše: Sl. M. - E. T. / Avaz.ba

11.12.2019

Spašeni migranti na Plješevici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Pripadnici Granične policije Korenica u Hrvatskoj pronašli su pet iscrpljenih migranata na ličkoj Plješevici, na predjelu Škipine, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama.

Riječ je o dvojici muškaraca koji su, prema vlastitim izjavama, starosti od 35 i 21 godinu, ženi u poodmakloj trudnoći (po njenoj izjavi, starosti 19 godina) te dvoje djece od šest i dvije godine.

Podsjetimo, reporter "Avaza" je prije dva dana na Plješevici sreo grupu migranata s djecom i bebom u kolicima koja je krenula preko Plješevice u Hrvatsku, upozorivši da su pred njima brojne opasnosti, od nepristupačnog terena, preko snijega, do zvijeri. Naš reporter je tada naveo i kako će migrante, ukoliko budu imali sreće, pronaći službenici neke od dvije granične policije.

MUP Hrvatske je potvrdio pisanja "Avaza", navodeći da je riječ o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješevice nezakonito uputila u Hrvatsku.

- Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, posebno za ranjive skupine - stoji u saopćenju MUP-a Hrvatske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.