SJEDNICA

Skupština KS danas o provođenju Zakona o provjeri imovine javnih funkcionera

Zastupnici će raspravljati i o informaciji o stanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo, koju je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja

Sjednica Skupštine KS. Avaz

Avaz.ba

11.12.2019

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici razmatrat će informaciju o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo. 

Pred kantonalnim zakonodavcima naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radno-pravnom statusu zastupnika u Skupštini KS, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca BiH, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o šumama KS, Nacrt zakona o Ekonomsko–socijalnom vijeću za područje KS i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

Zastupnici će raspravljati i o informaciji o stanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo, koju je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, kao i o informaciji o stanju deponije ''Smiljevići'' za period od 12. novembra do 6. decembra 2019. godine, a koju je, također, pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. 

Na dnevnom redu naći će se i nekoliko prijedloga odluka o davanju saglasnosti na nacrte ugovora, Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu i izvještaj o poslovanju KJP Poljoprivredno dobro Butmir d.o.o. Sarajevo – Ilidža za 2018. godinu.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.