IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA Sutra u Sarajevu

U najužoj konkurenciji ostali Tuka, Gajić, Burić, Cerić, Gajić i Tanović

G. Š. / Avaz.ba

S današnje pres-konferencije: Sutra odluka

Foto: Avaz


Bosna i Hercegovina će sutra 19. put dobiti sportske heroje. U četvrtak će u hotelu “Holiday” u Sarajevu biti održana svečana manifestacija izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH. Povodom najrelevantnijeg izbora u našoj zemlji koji će biti prenošen na BHT 1 s početkom u 20 sati danas je u RTV domu održana pres-konferencija.  

- U četvrtak navečer je pred nama svečarski dio manifestacije izbora najboljeg sportiste BiH u 2019. godini. Nadam se da ćemo i taj dio posla obaviti na najbolji način, te da ćemo sutra proglasiti najbolje iz svijeta sporta, naše najbolje sportiste. Javnost će imati priliku da pozdravi nove nagrađene sportiste. Ono što mogu da kažem da je žiri radio prema kriterijima kao i prethodnih godina, te da su sve odluke donesene jednoglasno odnosno konsenzusom. Sutra ćemo imati čime da se ponosimo - rekao je predsjednik ovogodišnjeg žirija, proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić.

Urednik sportske rubrike ''Nezavisnih novina'' Goran Karać zahvalio je svim kolegama koje su i ove godine kao i u prethodnih 18 godina dale veliku podršku ovom značajnom projektu.

- Manifestacija je dobro poznata stara i pozitivna priča koja je ostala na ideji podrške sportistima i sportskim vrijednostima. Kraj godine je period kada se sumiraju utisci, a ovim želimo da skrenemo pažnju šta su to uradili sportisti, klubovi, pojedinci u godini na izmaku. Ovom prilikom želim sve da pozovem sutra u ''Holiday'' - istakao je Karać.

Urednik sportskog programa BH Radija 1 i dopredsjednik žirija Adnan Ljubović izjavio je da su i ove godine održane tri sjednice žirija u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, a sutra na posljednjoj potvrdit će se sve odluke koje su donesene na prethodnim sjednicama.

I ovaj put nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija, a sutra ćemo saznati ko će naslijediti prošlogodišnje laureate fudbalera Edina Džeku i džudistkinju Larisu Cerić. U najužoj konkurenciji ostali su atletičar Amel Tuka, odbojkaš Tihomir Gajić i rukometaš Benjamin Burić, dok će se za krunu najbolje sportistkinje BiH džudistkinja Larisa Cerić, košarkašica Marica Gajić i biciklistkinja Lejla Tanović.

U konkurenciji za ekipu godine su Hrvatski Ženski rukometni klub Grude, muška rukometna reprezentacija BiH i Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog. Za nagradu za trenera godine u najužem izboru su Branislav Crnogorac, Bilal Šuman i Husref Musemić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na