SAOPĆENJA

HDZ poziva na hitno formiranje Vijeća ministara

To je neophodno kako bi se nastavljanjem evropskog puta što ranije dobio status države kandidata

HDZ BiH. Avaz

S.D.

11.12.2019

Kao izabrani politički predstavnik hrvatskog naroda, HDZ BiH potvrđuje svoju apsolutnu posvećenost europskom putu i pozdravlja zalaganja Europskog vijeća koje prepoznaje europsku budućnost naše domovine, saopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Istaknuto je da su zaključci Evropskog vijeća od 10. decembra, pozdravljajući historijski čin predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU, ukazali na neophodne korake ka postizanju napretka zasnovanog na zajedničkom radu, prepoznajući evropsko opredjeljenje bh. građana.

HDZ je još jednom pozvao na hitno formiranje Vijeća ministara BiH.

- Sukladno zaključcima koji pozdravljaju imenovanje mandatara za novi sastav Vijeća Ministara BiH, HDZ BiH poziva na žurno formiranje Vijeća Ministara kako bi se nastavljanjem europskog puta što ranije dobio status države kandidata - navedeno je. 

Dodaje se i da će zvaničnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH neumorno nastaviti sa zalaganjima kako bi Bosnu i Hercegovinu približili Evropskoj uniji, potičući ispunjavanje evropskih ciljeva koji su sadržani u težnji za stabilnom, modernom, razvijenom i multietničkom evropskom domovinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.