PROGNOZA

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Stižu padavine. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

12.12.2019

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne na području Hercegovine slaba kiša. U poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine širom zemlje. U nizinama većinom kiša ili susnježica, u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slabije padavine u ranim jutarnjim satima. Nove padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Glavnina padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne slabe padavine. Očekuje se vjetrovit dan. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama s kišom, moguće po Bosni i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14.

U nedjelju prognozira se sunčano uz umjerenu naoblaku. Magla je izgledna po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 stepena, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje i do 15 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.