AKTUELNO

Pašalić napustio Narod i pravdu uz poruku: Allahu moj, sačuvaj me licemjerstva, ružnog morala, želje za slavom i pretvaranjem

Mnoštvo diploma iz Travnika, Kiseljaka, Viteza i drugih sela ispred znanja i kvalifikacija mnogobrojnih priznatih fakulteta i univerziteta

Pašalić napustio NiP zbog "licemjernog i munafičkog odnosa". Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

12.12.2019

Muhamed Pašalić više nije član stranke Narod i pravda. On je, kako je pojasnio na društvenim mrežama, odlučio napustiti NiP zbog "licemjernog i munafičkog odnosa".

- S gorčinom i kajanjem zbog sopstvene pogreške u procjeni, zbog ličnih moralnih i ideoloških vrijednosti, bio sam primoran napustiti političku organizaciju Narod i pravda, prije svega zbog licemjernog i munafičkog odnosa između samih struktura istoimene političke organizacije. Klanovi i grupe unutar same stranke, samovolja, bahatost i nepravda u velikim količinama uz nijemo aminovanje samog vrha stranke i obrazloženje kako ne postoji idealno i da treba biti mudar i čekati svojih pet minuta. Mnoštvo diploma iz Travnika, Kiseljaka, Viteza i drugih sela ispred znanja i kvalifikacija mnogobrojnih priznatih fakulteta i univerziteta. Ne želim da budem poput onih koji su napustili određenu organizaciju i onda cjelokupan svoj angažnam posvetili blaćenju i osveti istoj. Tako da je ovo sve što imam reći, i ovo je previše - naveo je Pašalić u objavi na Facebooku. 

On je dodao da se nije prodao, ali da ne nastavlja svoju političku karijeru, odnosno ostavlja je "za neka bolja vremena, koja možda nikad ne dođu".

- Nisam nikada tražio nikakvu funkciju i beneficije. Moj CIPS je u Unsko-sanskom kantonu, da se u startu ogradim od mogućih špekulacija da je u pitanju lični interes. Živjela sloboda mišljenja i nezavisnost od ljudi. Allahu moj, sačuvaj me nevjerstva, siromaštva, griješenja, nesreće, licemjerstva, ružnog morala, oskudne opskrbe, želje za slavom i pretvaranjem! - istakao je Pašalić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.