SAOPĆENJE

DF: Mario Nenadić posjeduje sve kompetencije da vodi Vladu KS

Mišljenja smo da je politički ispravno da novu Vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima

DF: Ispravljamo greške aktuelne vlasti. Avaz

Avaz.ba

13.12.2019

Demokratska fronta pozdravlja mogućnost izbora Marija Nenadića za novog premijera Kantona Sarajevo, saopćeno je iz DF-a.

- Mi u DF-u smatramo da gospodin Nenadić posjeduje sve potrebne kompetencije za obavljanje premijerske pozicije, što je dokazao i kroz rad aktuelne vlade.

Mišljenja smo da je politički ispravno da novu Vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima te da je, također, politički ispravno u vremenu kada se Sarajevo od neprijatelja države proglašava takozvanom džamahirijom, pokazati da u Sarajevu niko ozbiljan nema problem s tim da na čelu Vlade Kantona Sarajevo stoji Hrvat.

Za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajat će osoba koja to nije izbjegavala. Time je ispravljena greška aktuelne vlade, koja za to nije imala ni mudrosti ni političkog senzibiliteta.

Ožalošćene iz reda takozvanih građanskih opcija koji nas u DF-u proglašavaju nacionalističkom opcijom upućujemo na nastavak saradnje s političkim opcijama (PDP i SDS) koje se nimalo ne ustručavaju u veličanju Draže Mihailovića. Takvi za nas u DF-u nikad neće biti nikakve građanske opcije.

Neka s njima i dalje nastave tvrditi kao što su i do sada tvrdili da za NATO put Bosne i Hercegovine nema konsenzusa - saopćeno je danas iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.