ODLUKE

Vlada FBiH dala saglasnost za razrješenje Nenadića u UO Zavoda Pazarić

Nenadić je zatražio razrješenje s ove dužnosti kako bi mjesto u Upravnom odboru dobili roditelji djece štićenika Zavoda Pazarić koje im je obećano

Vlada FBiH: Odluku donijeli na telefonskoj sjednici. Arhiv

Avaz.ba

13.12.2019

Vlada Federacije BiH na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici dala je saglasnost na Rješenje o razrješenju privremenog člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Marija Nenadića, na lični zahtjev, saopćio je Ured za odnose s javnošću BiH.

Podsjećamo da je Nenadić zatražio razrješenje s ove dužnosti kako bi mjesto u Upravnom odboru dobili roditelje djece štićenika Zavoda Pazarić koje im je obećano.

- Žao mi je što nisam potpuno informiran prije imenovanja o interesu roditelja da budu u Upravnom odboru Zavoda. Prateći medije ovih dana, vidio sam da su roditelji izrazili nezadovoljstvo činjenicom da Vlada, navodno, nije ispunila svoje obećanje i da im nije ostavila prostor za imenovanje, odnosno za članstvo predstavnika roditelja u tom Upravnom odboru - kazao nam je prije nekoliko dana Nenadić.

Istakao je da mu je moralna i svaka druga obaveza da oslobodi jedno mjesto u Upravnom odboru isključivo u korist roditelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.