ZAJEDNIČKA IZJAVA

Ambasade o rušenju Vlade KS: Posvećeni smo građanima, a ne političkim strankama

Spremni na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje

Ambasada SAD u Sarajevu. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

16.12.2019

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije oglasile su se zajedničkom izjavom u svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenu Vlade Kantona Sarajevo. 

U izjavi su ponovili kako su posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji.

- Politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava. U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje - stoji u zajedničkoj izjavi.

Dodali su i kako su BiH potrebni političari koji su dorasli zadacima s kojima se zemlja suočava te da će nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se s njima suoče na efikasan način.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.