SAOPĆENJE IZ o dešavanjima u KS

Muhamed Jusić: Islamska zajednica nastoji se držati dalje od dnevne politike

Sredstva koja se dodjeljuju Islamskoj zajednici za različite projekte iz budžeta nisu sredstva koja izdvajaju političari iz svojih vlastitih prihoda, niti za vlastite potrebe imama, kazao je Jusić

Avaz.ba
16.12.2019 16:49

Jusić: IZ nastoji da se drži dalje od dnevne politike

Foto: Agencije

Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme i portparol Islamske zajednice (IZ) u BiH, kazao je da Islamska zajednica zbog interesa javnosti i svojih članova još jednom apelira na sve aktere političkog života u Bosni i Hercegovini da njene predstavnike i institucije poštede u svojim međusobnim političkim obračunima. 

Pojašnjava da je u našoj zemlji sve ionako pretjerano politizirano te da bi voljeli da se prepozna iskreno nastojanje Islamske zajednice da se drži dalje od dnevne politike. 

Ocijenio je neprihvatljivim etiketiranje imama od političkih i državnih zvaničnika, kao i huškanje javnosti protiv predstavnika Islamske zajednice, čemu smo svjedočili proteklih dana.

- Sredstva koja se dodjeljuju Islamskoj zajednici za različite projekte iz budžeta nisu sredstva koja izdvajaju političari iz svojih vlastitih prihoda, niti za vlastite potrebe imama. To su sredstva građana među kojima su i članovi i pripadnici Islamske zajednice. Vjerujemo kako se ta sredstva Islamskoj zajednici mogu i trebaju dodjeljivati transparentno i prema važećim procedurama, kao što bi se, po istim kriterijima, trebala dodjeljivati i drugim vjerskim zajednicama i organizacijama nevladinog sektora. Sve mimo toga je i za Islamsku zajednicu neprihvatljivo - dodao je Jusić.

Komentari

NA VRH