SARAJEVO

Usvojene izmjene finansijskog plana Zavoda PIO/MIO

Prihvaćeno zaduženje po ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta ''Živinice - regionalna deponija za kruti otpad''

Sa sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta. S. Saletović

Piše: S. M. / Avaz.ba

17.12.2019

Nakon završenog dijela sjednice na kojem su zastupnici postavljali pitanja i upućivali inicijative, dnevni red sjednice usvojen je sa 65 glasova za, dva suzdržana i 10 protiv.

Gotovo bez rasprave, zastupnici su usvojili izmjene Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Također, bez rasprave zastupnici su dali saglasnost na izmjene i dopune finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu.

Zastupnici raspravljaju i o prihvatanju zaduženja po ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta ''Živinice - regionalna deponija za kruti otpad''.

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević kazala je da je iznos zajma 5 miliona KM, a krajnji dužnici su grad Živinice, te općine Kladanj i Banovići. Prijedlog je usvojen jednoglasno.

Jednoglasno je data saglasnost i za zaduženja nižih nivoa vlasti, koji će i vraćati zajam. Radi se o projektima u Kantonalnoj bolnici u Zenici i Hidroelektrani Čapljina.

Nakon ovoga vanredna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta je završena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.